top of page
  • yvonikonstantinou

Ημερολόγιο 9.: Γιατί δε χάνεις βάρος;

Έγινε ενημέρωση: 19 Οκτ 2023


Αγαπητέ μου άνθρωπε,


Εσύ που συνήθισες να μην σε επαινούν ή να μην αναγνωρίζουν την προσπάθειά σου… Εσύ που συνήθισες την αποτυχία ως τρόπος ζωής ή που τουλάχιστον δεν έμαθες να κινείσαι προς την επιτυχία, ακόμη κι αν έχεις επιτύχει πολύ περισσότερες φορές από άλλους που θεωρούνται επιτυχημένους…..

Σκέφτηκες ποτές ότι σαμποτάρεις τον εαυτό σου; Σκέφτηκες πως η κατάθλιψη, οι εξαρτήσεις, μπορεί να είναι ένας τρόπος να εγκλωβίσεις τον εαυτό σου στην στασιμότητα καθώς δεν ξέρεις να στηρίξεις ένα πιο επιτυχημένο εαυτό; Σκέφτηκες ποτέ πως τα συμπτώματά σου μπορεί να σε πιέζουν μέχρι να αναγκαστείς να συνειδητοποιήσεις το τι πραγματικά είσαι κι έτσι να υπάρχει ένα κίνητρο να αλλάξεις στάση ζωής. Σκέφτηκες, δηλαδή πως οι διάφορες διαταραχές μπορεί να είναι μια ευκαιρία που δικαιολογούν στους άλλους (που τόσο πολύ σε ενδιαφέρει η άποψή τους), την δική σου αλλαγή; Όπως κάτι παρόμοιο γίνεται όταν σου δίνεται δεύτερη ευκαιρία ζωής!


Αν εστιάσω σήμερα στα κιλά….. Σκέφτηκες ποτέ πως ένας από τους λόγους που δεν χάνεις κιλά είναι εξαιτίας του ότι φοβάσαι να στηρίξεις ένα σώμα πιο ωραίο, μια εμφάνιση πιο γυναικεία/αντρική;;; Μήπως έχεις συνηθίσει να αυτοσαμποτάρεσαι;; Μήπως έχεις γίνει ο πιο αυστηρός κριτής σου;; Μήπως το αυξημένο βάρος σου δεν φεύγει επειδή σε βοηθά να πείθεις καθημερινά τον εαυτό σου πως δεν αξίζεις κάτι καλύτερο; Ή μήπως τρομάζεις τόσο πολύ να χάσεις το βάρος σου γιατί θα έρθεις αντιμέτωπος με τη μίζερη σου ζωή που τόσα χρόνια δικαιολογείται η μιζέρια από το αυξημένο σου βάρος;

Θες να σου πω κάτι;; Σίγουρα θα συναντήσεις κάπου εκεί έξω μια μίζερη ζωή. Όταν λέω μίζερη, εννοώ μια κενή ζωή που ίσως να μην έχει το ιδανικό για εσένα νόημα. Παρόλα αυτά, δεν πρόκειται να αποκτήσει νόημα η ζωή σου, αν δεν της δώσεις εσύ. Στόλισέ την, διακόσμησέ την όπως την φαντάζεσαι. Μην την αφήνεις παραιτημένη τη ζωή σου, μέχρι να φτάσει τις προσδοκίες της κοινωνίας και επίσης μην παραιτείσαι από τη ζωή σου επειδή σε κούρασαν οι προσδοκίες της κοινωνίας! Θυμήσου πως είναι η δική σου ζωή! Ότι σχεδιάζεις, αυτό θα ζήσεις!


Μην αφήνεις το βάρος, το αλκοόλ, την θλίψη ή άλλα αρνητικά σου συναισθήματα να σε ελέγχους και να τονίζουν τα κοινωνικά πρέπει στη ζωή σου. Αν θες να αλλάξεις, αποδέξου τον εαυτό σου, όπως είναι, μείωσε τις προσδοκίες από τον εαυτό σου, συγχώρεσε τον εαυτό σου από πιθανά λάθη και γέμισε τη ζωή σου με πράγματα που σε κάνουν/πειράματα και ρίσκα που σε βοηθούν να είσαι εσύ!! Τελικά είναι πιο εύκολο να προσπαθείς να είσαι εσύ, παρά να προσπαθείς να είσαι οι άλλοι!!!

bottom of page